O Listening Test

Unit 3 Review

Listening Test: O Sounds

Listen to the words and choose the O sound that you hear.

1. Motivate
a. Short O
b. Long O
c. Schwa

2. Problem
a. Short O
b. Long O
c. Schwa

3. Possess
a. Short O
b. Long O
c. Schwa

4. Concentrate
a. Short O
b. Long O
c. Schwa

5. Monopoly
a. Long O, Short O, Schwa
b. Schwa, Short O, Schwa
c. Long O, Long O, Short O

6. Which word has a Short O sound?
a. modern
b. mode
c. motion

7. Which word has a Short O sound?
a. co-founder
b. contend
c. confident
8. Which word has a Short O sound?
a. organize
b. offer
c. official

9. Which word has a Long O sound?
a. log in
b. lofty
c. loaded

10. Which word has a Long O sound?
a. portion
b. policy
c. politics

11. Which word has a Long O sound?
a. solve
b. social
c. society

12. Which word has an O with a Schwa sound?
a. conference
b. co-op
c. contender

13. Which word has an O with a Schwa sound?
a. proactive
b. professional
c. profile

14. Which word has an O with a Schwa sound?
a. operate
b. opinion
c. order
750 Business WordsUnit 3 Review Page
* http://www.speakmethod.com is a part of I.E. Tutoring, Seattle, WA, which holds the copyright to all materials. Subscribers may print images and pages for individual use, but not for commercial use or distribution. *

answers: 1. b, 2. a, 3. c, 4. a, 5. b, 6. a, 7. c, 8. b, 9. c, 10. a, 11. b, 12. c, 13. b, 14. b

Processing…
Success! You're on the list.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s